Pressmeddelanden / pressmaterial

Byggmäster bygger kooperativa hyresrätter åt Mimer på Öster Mälarstrand

Byggmäster i Mälardalen AB har tecknat ett avtal med Bostads AB Mimer för nybyggnation inom kvarteret Sjöodjuret.

På Öster Mälarstrand i Västerås kommer kvarteret Sjöodjuret att produceras, det är en del av nya Kajstaden. Byggmäster i Mälardalen AB är totalentreprenör och kommer att bygga 65 lägenheter samt ett parkeringsgarage under jord åt Bostads AB Mimer. Projektet kommer att påbörjas hösten 2017 och inflyttning beräknas till våren 2019.

– Det känns kul för Byggmäster att få ytterligare ett projekt åt Mimer, som bygger mycket i Västerås just nu. Vi får även möjligheten att fortsätta bygga flera bostäder i Västerås med tanke på bostadsbristen, säger Kenneth Öholm, Vd Byggmäster i Mälardalen AB.

Lägenheterna kommer att upplåtas som kooperativa hyresrätter, de boende bildar en ekonomisk förening och hyr huset av Mimer. Enligt Mimer gör detta möjligt för fler att bo i attraktiva områden, till en relativt låg insats, och en gynnsam hyra jämfört med en motsvarande hyresrätt.

– Det känns spännande och intressant med ett projekt där man upplåter bostäderna med en upplåtelseform som inte är så vanlig, säger Andréas Karlsson, entreprenadchef på Byggmäster.

NY MÖTESPLATS I NYTT KONCEPT FÖR TUNGA FORDON VID E18

Nu är det klart att fordonscentret Brunna Truck Center kommer att byggas. Entreprenaden kommer att genomföras av Byggmäster i Mälardalen AB.

Brunna Truck Center innefattar 40 000 kvm mark i Kungsängen. Det kommer byggas fastigheter i tre huskroppar och uppställningsplatser för tunga fordon under etapp 1 på en total byggnadsyta på cirka 6000 kvm. Det nya konceptet kommer att heta Brunna Truck Center med tillägget ”wash and fill”, vilket innebära att du ska kunna tanka, laga, tvätta och äta.

Kenneth Öholm, vd på Byggmäster, och Håkan Larsson, vd och ägare av projektet samt åkeriet Betonglarsson AB, ser det här som ett mycket spännande samprojekt och en intressant process.

– Med goda erfarenheter från liknande entreprenader kommer det här bli ett riktigt kul projekt, säger Kenneth Öholm.

– Det är en vision för mig som uppfylls, genom att jag får en egen anläggning, där jag och min personal kan arbeta. Här kommer jag också kunna parkera större delen av min fordonsflotta. Även serva, byta däck, besikta och tvätta mina fordon, säger Håkan Larsson.

LINDBACKEN VÄXER SNABBT MED EXKLUSIVA STENHUS

Byggmäster i Mälardalen har tecknat ytterligare avtal med Lindbacken Fastighets HB om fortsatt utbyggnad av bostadsområdet Lindbacken, Uppsala. Ordersumman överstiger 180 miljoner kronor och avser byggnationer under år 2016-2018.

Först ut är Bostadsrättsföreningen Viva med 14 exklusiva radhus belägna i parken i Lindbacken. Husen är ritade av arkitektbyrån Koncept Stockholm och första spadtaget tas nu i april.

Byggmäster och Lindbacken Fastighets HB fortsätter sitt väletablerade samarbete genom denna entreprenad. Gemensamt produceras högkvalitetsbostäder med ytongstomme som ger en bostad med energi och hygienvärden långt över snittet.

  • Vi ser positivt på vårt fortsatta samarbete som betyder mycket för oss på Byggmäster, säger Morgan Österlind, affärsområdeschef för Byggmäster i Uppsala.

Projektet ger Byggmäster kraft att fortsätta växa. Det skapar behov inom Kalkyl & Inköp och även personal i produktion som exempelvis platschefer, arbetsledare och även byggnadsträarbetare. Entreprenaden ger sysselsättning åt Byggmästersters egen personal och även åt Byggmästers samarbetspartners under cirka 2 år.

Hammare, spik och fotboll

Vem väljer ett yrke man inte har en aning om vad det innebär? ”Om vi vill att tjejer med annan etnisk bakgrund ska få upp ögonen för vår bransch, och vad vi gör, måste de få en chans att uppleva den”, säger Anna Belin…

Byggmäster – För bättre byggande

Klara. Förberedda. Gå!

Vi tror på att förbereda oss väl i våra arbetsteam. Vi tror också på olika bakgrund och erfarenhet. Passar du in i vårt arbetsteam ?

Kontakta oss