73-e1429560746810

Om projektet

Projektnamn: Brf Blooc

Verksamhetsgren: Entreprenad i Uppsala

En kort projektbeskrivning

Nybyggnation av 20st trähus (BLOOC)
Byggstart 2014
Färdigställt våren 2015
Beställare: Lindbacken HB

Lindbacken på väg att bli Uppsalas finaste stadsdel

Inte långt från centrala Uppsala växer Lindbacken fram, en mysig stadsdel med villor, radhus och lägenheter vid sidan av förskolor, skolor, parker och en liten huvudgata med butiker och service.
Tillsammans med andra är Byggmäster med i utvecklingen av området. Vårt mål är att Lindbacken ska bli Uppsalas finaste område för barn och barnfamiljer. Vi vill ge människor, inte minst barnfamiljer, en boendemiljö som ger livskvalitet i ordets verkliga bemärkelse. Området ska erbjuda bästa tänkbara förutsättningar för en bekväm, social och aktiv tillvaro för både barn och vuxna och möjlighet att påverka sin boendemiljö – såväl den privata som den gemensamma i området. Lindbacken ska vara ett område, en drömplats att växa upp på, som är trygg och kul och där kompisarna är många. Vi vill att Lindbacken ska bli en attraktiv stadsdel i Uppsala, känt för sin mysiga, barnvänliga och sociala atmosfär och sina engagerade invånare. Lindbacken ska också bli ett omtyckt utflyktsmål, främst tack stadsdelsparken med sin naturlekplats och många umgängesplatser. Vi på Byggmäster lägger stort engagemang och anstränger oss hårt för att skapa rätt förutsättningar för de som ska bo och leva i Lindbacken. Vi vill skapa en miljö med bra skolor och förskolor med gott om aktiviteter för hela familjen. Vår långa erfarenhet och kunskap om området gör att vi tidigt kan leda kunder och användare mot bättre lösningar.

BRF. BLOOC

Husen är ritade av arkitektfirman Koncept Stockholm för BLOOC – samma arkitektbyrå som ligger bakom Story Hotel, Mood Galleria och restaurang B.A.R. Stadsradhusen andas industriromantik – en kombination av storstadskvalitéer och småstadskänsla. De väcker nyfikenhet och är inbjudande på samma gång. En variation av tomtstorlekar, placering och färgsättning skapar 20 unika hem med olika kvalitéer. Mustiga toner blandas med pasteller och den stenlagda förgården i kombination med det industriella stålglaspartiet skapar en stadsmässig gatubild.

PROJEKTET I BILDER

Här visar vi några bilder från byggprojektet.