Kooperativt boende i Kvarteret Sjöodjuret

Byggmäster i Mälardalen har på totalentreprenad byggt 65 lägenheter samt ett parkeringsgarage under jord åt Bostads AB Mimer. Lägenheterna erbjuds som kooperativa hyresrätter för att ge hyresgästerna ökade möjligheter till medbestämmande och utveckling av sitt eget och föreningens boende.

Vad: Nyproduktion av 65 st lägenheter samt ett underjordiskt garage.

Byggstart: Oktober 2017

Färdigställt: Hösten 2019

Beställare: Bostads AB Mimer

Lite fakta om kv. Sjöodjuret

Vill du bo granne med Kokpunkten och Notudden? Då är kvarteret Sjöodjuret ett bra alternativ. Mimer kan nu erbjuda 65 st lägenheter från ett till fyra rum och kök. Lägenheterna erbjuds som kooperativa hyresrätter för att ge hyresgästerna ökade möjligheter till medbestämmande och utveckling av sitt eget och föreningens boende.

Hyresgästerna som kommer från Mimers bostadskö blir medlemmar i föreningen genom att betala en insats (engångsavgift) och sedvanlig hyra till föreningen. Föreningen får inflytande över fastigheternas förvaltning och skötsel.

Kooperativ hyresrätt är en mellanform mellan traditionell hyresrätt och bostadsrätt. En form som ger hyresgäster möjlighet till att engagera sig, ha ökat medinflytande och ta ett större ansvar för boende och fastighet.Den kooperativa hyresrätten skapar också en större gemenskap och samverkan mellan grannar.

Mer från Byggmäster

Vi är övertygade om att tillsammans uppnår vi det som är bättre.

Vill du vara med oss för en bättre sak? Är du nyfiken på hur vi kan skapa mervärden och samhällsnytta tillsammans? Kontakta oss för en förutsättningslös och ärlig dialog.

Kontaktinformation

  • info(at)byggmaster.nu
  • Elektrodgatan 6, 721 37 västerås

Här hittar du oss

Kom i kontakt med oss